Kuinka lisätä WooCommerce tilauslomakkeeseen Y-tunnuskenttä

WooCommerce tilauslomakkeeseen Y-tunnuskenttä

Tässä ohjeessa kerromme, kuinka voit lisätä WooCommerce tilauslomakkeeseen Y-tunnuskentän käyttämällä PHP-ohjelmointikieltä.

Koko koodin löydät alhaalta.

Mitä tarvitset tämän ohjeen tekemiseen?

Usein kysytyt kysymykset

PHP (Hypertext Preprocessor) on palvelinpuolen ohjelmointikieli, mikä tarkoittaa, että se suoritetaan palvelimella, toisin kuin HTML, joka suoritetaan selaimessa.

PHP:tä käytetään laajasti verkkosivustojen kehitykseen. Se on erityisen hyödyllinen dynaamisten ja interaktiivisten verkkosivujen luomisessa.

Se on avoimen lähdekoodin kieli ja monet suositut verkkosivualustat kuten WordPress käyttävät PHP:tä.

Voit lisätä PHP-koodia WordPress sivuillesi lataamalla WPcode lisäosan.

Voit myös lisätä PHP-koodin functions.php tiedostoon, jonka löydät WordPress Admin-sivultasi:
Ulkoasu  -> Teeman tiedostoeditori.
Valitse muokattavaksi teemaksi nykyinen teemasi. (Suosittelen tekemään teemastasi lapsiteeman, jotta lisäämäsi PHP-koodi ei häviä teemaa päivittäessä)

Jos tarvitset lisää apua PHP-koodin lisäämiseen WordPress-sivuillasi ota meihin rohkeasti yhteyttä.

1. Y-tunnuksen lisääminen kassalle

Ensin lisäämme Y-tunnuksen kassalle, jonka jälkeen lisäämme Y-tunnuskenttään tarkistuksen, joka tarkistaa, onko Y-tunnus oikein kirjoitettu.

1.1 Y-tunnuskenttä kassalle

Ensin luomme Y-tunnuskentän tilauslomakkeelle.

Alla oleva koodi lisää Y-tunnuskentän tilauslomakkeelle.

<?php

/*
* Lisää Y-tunnus kentän kassalle
*/
add_filter('woocommerce_checkout_fields', 'y_tunnus_kassalle');
function y_tunnus_kassalle($fields) {
    $kayttaja = wp_get_current_user();
    $tallennettu_y_tunnus = get_user_meta($kayttaja->ID, 'y_tunnus', true);
    $y_tunnus_kentta = array(
        'type'          => 'text', // Kentän tyyppi
        'label'         => __('Y-Tunnus', 'woocommerce'), // Otsikko
        'placeholder'   => _x('Y-tunnus', 'placeholder', 'woocommerce'), // Placeholder
        'required'      => false, // Jos haluat kentän olevan pakollinen, laita true ja jos et halua, laita false
        'class'         => array('form-row-wide'), // Kentän luokka
        'default'       => $tallennettu_y_tunnus, // Kentän oletusarvo
        'priority'      => 31, // Luvun pitää olla suurempi, kuin billing_company_field:in prioriteetti
    );

$fields['billing']['y_tunnus'] = $y_tunnus_kentta;

return $fields;
}

1.2 Y-tunnuksen tarkistus

Seuraavaksi tarkastamme, että Y-tunnus on oikein kirjoitettu.

Koodi tarkastaa:

• Onko Y-tunnus 9 merkkiä pitkä
  • Onko Y-tunnuksessa tarpeeksi väliviivoja
  • Sisältääkö Y-tunnus kirjaimia
  • Onko Y-tunnuksen ensimmäisessä osassa 7 merkkiä ja toisessa osassa 1 merkki
/*
* Tarkistaa, jos Y-tunnus on annettu ja se on oikeassa muodossa
*/
add_action('woocommerce_checkout_process', 'tarkista_y_tunnus');
function tarkista_y_tunnus() {

$y_tunnus = $_POST['y_tunnus'];

if (!empty($y_tunnus))
    {
        // Sanitize Y-tunnus
        $y_tunnus = sanitize_text_field($y_tunnus);

if (strlen($y_tunnus) != 9)
        {
            // Liian vähän tai liian paljon merkkejä

wc_add_notice(__('Y-tunnuksen pitää olla muotoa XXXXXXX-X', 'woocommerce'), 'error');
        }
        else
        {
            // Y-tunnuksessa on oikea määrä merkkejä

$y_tunnus_array = explode('-', $y_tunnus); // Erotetaan Y-tunnus ja tarkistusnumero

if (count($y_tunnus_array) != 2)
            {
                // Y-tunnuksessa on liikaa tai liian vähän väliviivoja

wc_add_notice(__('Y-tunnuksen pitää olla muotoa XXXXXXX-X', 'woocommerce'), 'error');

}
            else
            {
                // Y-tunnuksessa on oikea määrä väliviivoja

if (!is_numeric($y_tunnus_array[0]) || !is_numeric($y_tunnus_array[1]))
                {
                    // Y-tunnuksessa on kirjaimia

wc_add_notice(__('Tarkista, että Y-tunnuksessa ei ole kirjaimia', 'woocommerce'), 'error');
                }
                else
                {
                    // Y-tunnuksessa ei ole kirjaimia

if (strlen($y_tunnus_array[0]) != 7 || strlen($y_tunnus_array[1]) != 1)
                    {
                        // Y-tunnuksen tunnus tai tarkistusnumero on väärän pituinen

wc_add_notice(__('Y-tunnuksen pitää olla muotoa XXXXXXX-X', 'woocommerce'), 'error');
                    }
                    else
                    {
                        // Y-tunnus läpäisi kaikki tarkistukset

}
                }
            }
        }
    }

}

Ohjelma antaa virheilmoituksen, jos Y-tunnus on väärin.

Voit muokata virheilmoituksia koodissa haluamasi mukaan.

--Mainos--
--Mainos päättyy tähän--

2. Y-tunnuksen tallentaminen

Seuraavaksi tallennamme asiakkaan Y-tunnuksen asiakkaan ja tilauksen tietoihin.

2.1 Y-tunnuksen tallentaminen tilaukseen ja käyttäjätietoihin

Koodi tallentaa asiakkaan Y-tunnuksen asiakkaan tilaukseen ja käyttäjätietoihin

/*
* Tallentaa Y-tunnuksen tilaukseen ja käyttäjän tietoihin
*/
add_action( 'woocommerce_checkout_create_order', 'tallenna_y_tunnus', 10, 2 );
function tallenna_y_tunnus( $order, $data ) {

$y_tunnus = isset( $_POST['y_tunnus'] ) ? $_POST['y_tunnus'] : '';

if (!empty($y_tunnus))
    {
        // Tallentaa Y-tunnuksen tilauksen tietoihin
        $y_tunnus = sanitize_text_field($y_tunnus);
        $order->update_meta_data('y_tunnus', $y_tunnus);

// Tallentaa Y-tunnuksen käyttäjän tietoihin
        $kayttaja = wp_get_current_user();
        update_user_meta( $kayttaja->ID, 'y_tunnus', $y_tunnus);
    }
}
--Mainos--
--Mainos päättyy tähän--

3. Y-tunnuksen näyttäminen tilauksen tiedoissa

Seuraavaksi laitamme Y-tunnuksen näkyviin tilauksen tietoihin.

3.1 Y-tunnuksen näkyminen tilauksen tiedoissa

Alla oleva koodi näyttää asiakkaan Y-tunnuksen tilauksen tiedoissa, jos tilauksessa on Y-tunnus.

Testataksesi tätä luo itsellesi uusi tilaus, jonka jälkeen mene Admin-paneeliin -> WooCommerce -> Tilaukset -> Valitse sinun tekemäsi tilaus.

Jos kirjoitit tilaukseesi Y-tunnuksen sinun pitäisi nyt nähdä se tilauksen tiedoissa.

/*
* Näyttää Y-tunnuksen tilauksen tiedoissa
*/
add_action( 'woocommerce_admin_order_data_after_billing_address', 'nayta_y_tunnus_tilauksen_muokkaus_sivulla', 10, 1 );
function nayta_y_tunnus_tilauksen_muokkaus_sivulla($order)
{
    $y_tunnus = $order->get_meta( 'y_tunnus', true );
    if (!empty($y_tunnus))
    {
        // Y-tunnus ei ole tyhjä
        // Näyttää Y-tunnuksen tilauksen tiedoissa

$otsikko = "Y-tunnus";
        echo '<p><strong>'.  __($otsikko, 'woocommerce') .':</strong> ' . esc_html($y_tunnus) . '</p>';
    }
}
--Mainos--
--Mainos päättyy tähän--

4 . Koko koodi

Tässä on vielä projektin koko koodi.

<?php

/*
* Lisää Y-tunnus kentän kassalle
*/
add_filter('woocommerce_checkout_fields', 'y_tunnus_kassalle');
function y_tunnus_kassalle($fields) {
    $kayttaja = wp_get_current_user();
    $tallennettu_y_tunnus = get_user_meta($kayttaja->ID, 'y_tunnus', true);
    $y_tunnus_kentta = array(
        'type'          => 'text', // Kentän tyyppi
        'label'         => __('Y-Tunnus', 'woocommerce'), // Otsikko
        'placeholder'   => _x('Y-tunnus', 'placeholder', 'woocommerce'), // Placeholder
        'required'      => false, // Jos haluat kentän olevan pakollinen, laita true ja jos et halua, laita false
        'class'         => array('form-row-wide'), // Kentän luokka
        'default'       => $tallennettu_y_tunnus, // Kentän oletusarvo
        'priority'      => 31, // Luvun pitää olla suurempi, kuin billing_company_field:in prioriteetti
    );

$fields['billing']['y_tunnus'] = $y_tunnus_kentta;

return $fields;
}

/*
* Tarkistaa, jos Y-tunnus on annettu ja se on oikeassa muodossa
*/
add_action('woocommerce_checkout_process', 'tarkista_y_tunnus');
function tarkista_y_tunnus() {

$y_tunnus = $_POST['y_tunnus'];

if (!empty($y_tunnus))
    {
        // Sanitize Y-tunnus
        $y_tunnus = sanitize_text_field($y_tunnus);

if (strlen($y_tunnus) != 9)
        {
            // Liian vähän tai liian paljon merkkejä

wc_add_notice(__('Y-tunnuksen pitää olla muotoa XXXXXXX-X', 'woocommerce'), 'error');
        }
        else
        {
            // Y-tunnuksessa on oikea määrä merkkejä

$y_tunnus_array = explode('-', $y_tunnus); // Erotetaan Y-tunnus ja tarkistusnumero

if (count($y_tunnus_array) != 2)
            {
                // Y-tunnuksessa on liikaa tai liian vähän väliviivoja

wc_add_notice(__('Y-tunnuksen pitää olla muotoa XXXXXXX-X', 'woocommerce'), 'error');

}
            else
            {
                // Y-tunnuksessa on oikea määrä väliviivoja

if (!is_numeric($y_tunnus_array[0]) || !is_numeric($y_tunnus_array[1]))
                {
                    // Y-tunnuksessa on kirjaimia

wc_add_notice(__('Tarkista, että Y-tunnuksessa ei ole kirjaimia', 'woocommerce'), 'error');
                }
                else
                {
                    // Y-tunnuksessa ei ole kirjaimia

if (strlen($y_tunnus_array[0]) != 7 || strlen($y_tunnus_array[1]) != 1)
                    {
                        // Y-tunnuksen tunnus tai tarkistusnumero on väärän pituinen

wc_add_notice(__('Y-tunnuksen pitää olla muotoa XXXXXXX-X', 'woocommerce'), 'error');
                    }
                    else
                    {
                        // Y-tunnus läpäisi kaikki tarkistukset

}
                }
            }
        }
    }

}

/*
* Tallentaa Y-tunnuksen tilaukseen ja käyttäjän tietoihin
*/
add_action( 'woocommerce_checkout_create_order', 'tallenna_y_tunnus', 10, 2 );
function tallenna_y_tunnus( $order, $data ) {

$y_tunnus = isset( $_POST['y_tunnus'] ) ? $_POST['y_tunnus'] : '';

if (!empty($y_tunnus))
    {
        // Tallentaa Y-tunnuksen tilauksen tietoihin
        $y_tunnus = sanitize_text_field($y_tunnus);
        $order->update_meta_data('y_tunnus', $y_tunnus);

// Tallentaa Y-tunnuksen käyttäjän tietoihin
        $kayttaja = wp_get_current_user();
        update_user_meta( $kayttaja->ID, 'y_tunnus', $y_tunnus);
    }
}

/*
* Näyttää Y-tunnuksen tilauksen tiedoissa
*/
add_action( 'woocommerce_admin_order_data_after_billing_address', 'nayta_y_tunnus_tilauksen_muokkaus_sivulla', 10, 1 );
function nayta_y_tunnus_tilauksen_muokkaus_sivulla($order)
{
    $y_tunnus = $order->get_meta( 'y_tunnus', true );
    if (!empty($y_tunnus))
    {
        // Y-tunnus ei ole tyhjä
        // Näyttää Y-tunnuksen tilauksen tiedoissa

$otsikko = "Y-tunnus";
        echo '<p><strong>'.  __($otsikko, 'woocommerce') .':</strong> ' . esc_html($y_tunnus) . '</p>';
    }
}

?>

Loppu tekstit

Olet nyt onnistuneesti lisännyt Y-tunnus kentän verkkokauppaasi.

Jos tarvitset apua tämän projektin kanssa voit kommentoida tähän julkaisuun kysyäksesi apua!

1 Kommenttia
  • escape roomy lista sanoo:
    Kommenttisi odottaa tarkastusta. Tämä on vasta esikatselu, kommenttisi tulee julkiseksi hyväksynnän jälkeen.
    Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers! Escape room lista
  • Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *