Kuinka asentaa Windows 10

Windows 10 asennus

Tässä ohjeessa kerromme kuinka voit asentaa Windows 10 käyttöjärjestelmän tietokoneelle USB-muistitikulta.

Mitä tarvitset tämän ohjeen tekemiseen?

Usein kysytyt kysymykset

Windows on yksi tunnetuimmista käyttöjärjestelmistä. Windows on helppokäyttöinen sekä monipuolinen.
Sen on valmistanut Microsoft.

1. USB-asennustikun luonti

Asennamme ensin Windows 10 asennustyökalun, jonka jälkeen luomme usb-asennustikun

1.1. Windows asennustyökalun asentaminen

Voit asentaa Windows asennustyökalun osoitteesta: https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
Valitse sivulla Lataa työkalu nyt

Kun työkalu on ladannut, avaa se

1.2. USB-muistitikun luonti

Lue ja hyväksy käyttöehdot

Valitse Luo asennustietoväline

Valitse kieli ja arkkitehtuuri

Valitse USB-muistitikku. Voit myös vlita ISO-tiedoston jos haluat luoda Windowsin esim. virtuaalikoneelle.

Valitse USB-muistitikku jolle haluat asentaa Windows 10 asennus ohjelman

Nyt USB-muistitikun luonti alkaa. Tässä voi mennä hetki.

Nyt kun muistitikku on valmis, käynnistä tietokone johon haluat asentaa Windowsin muistitikulta.

--Mainos--
--Mainos päättyy tähän--

2. Windowsin asennus

Nyt kun olet käynnistänyt tietokoneen muistitikulta, alamme nyt laittamaan järjestelmän asetuksia.

2.1. Asennus​

Kieliasetuksesi pitäisi olla tällä hetkellä oikein, joten voit painaa seuraava.

Nyt kun olet valinnut kieliasetuksesi, paina ”Asenna nyt” aloittaaksesi asennuksen.

Jos sinulla on tuoteavain, syötä se nyt. Jos sinulla ei ole tuoteavainta tai haluat seurata minun mukanani, valitse vaihtoehto ”Minulla ei ole tuoteavainta”. Voit myös myöhemmin aktiovoida Windowsin, jos haluat.

Aktivoi Windows kuva

Valitse seuraavaksi versio jonka haluat asentaa.

Lue ja hyväksy käyttöehdot.

Valitse mukautettu asennus.

Valitse seuraavaksi levy asema, johon haluat asentaa Windowsin.
Jos asennat Windowsin vanhalle kovalevylle, poista ensin kaikki mahdolliset osiot ja luo lopuksi uusi osio kovalevylle.
Valitse lopuksi seuraava.

Windowsin asennus alkaa. Tässä menee hetki (n. 10 min), joten voit pitää pienen kahvitauon.

Kun Windows käynnistyy uudestaan alamme laittamaan perustietoja.

--Mainos--
--Mainos päättyy tähän--

2.2 Perustiedot

Valitse näppäimistöasettelu ja valitse ”Kyllä”

Jos haluat lisätä toisen näppäimistöasettelun valitse Lisää asettelu. Muuten valitse ”Ohita”

2.3. Tili​

Valitse tuleeko Windows henkilökohtaiseen vai organisaation käyttöön.

Jos sinulla on Microsoft tili lisää se tähän. Jos et halua lisätä tiliäsi tai haluat seurata minun mukanani valitse Offline-tili.

Valitse rajoitettu kokekemus, jos et halua lisätä Microsoft tiliä.

Kirjoita käyttäjänimesi. Tätä ei välttämättä kysytä, jos kirjauduit Microsoft käyttäjälläsi sisään.

--Mainos--
--Mainos päättyy tähän--

2.4. Palvelut​

Valitse haluatko Microsoftin käyttää sijaintiasi.

Seuraavaksi valitse, että haluatko ottaa laitteen etsimisen käyttöösi.

Valitse mitä diagnostiikkatietoja haluat lähettää Microsoftille.

Nyt voit valita haluatko lähettää kirjoituksen diagnostiikkatietoja Microsoftille.

Valitse haluatko räätälöidyn käyttökokemuksen diagnostiikkatietojen avulla.

Valitse haluatko antaa sovellusten käyttää mainontatunnusta.

Valitse tavat, joilla aiot käyttää laitettasi, jos haluat mukautettuja vihjeitä, mainoksia ja suosituksia.
Voit myös valita ohita.

Windowsin viimeistely alkaa nyt, jonka jälkeen Windows 10 on asennettu. Viimeistely voi kestää useita minuutteja.

Kun viimmeistely on valmis, sinulla pitäisi nyt olla onnistuneesti asennettuna Windows 10.

Onneksi olkoon!​

Olet nyt asentanut Windows 10:pin koneellesi. Voit nyt alkaa latailemaan tarvitseviasi sovelluksia ja pelejä.

--Mainos--
--Mainos päättyy tähän--

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *